Het beleid van de gemeente Dordrecht is er op gericht dat er alleen gebruik gemaakt mag worden van de kramen welke zijn uitgegeven door het Oranjecomité.   Het is dus geen vrijmarkt en deelnemers moeten een plaatsbewijs (een kraamnummer) hebben om aan de Oranjemarkt te kunnen deelnemen.  Voor €48,50 kunt u (zolang er ruimte is) een plaatsbewijs kopen. Hiervoor neemt u contact op met:

Centraal Comité “Oranjedag” Dordrecht
Postbus 3082, 3301 DB Dordrecht
Personen die zonder vergunning koopwaar aanbieden op de markt,  zullen worden verwijderd.

Oranjemarkt voor kinderen;

Er is ook een speciale kindermarkt, deze is alleen voor kinderen tot en met 12 jaar die hun spulletjes (zoals speelgoed) op een kleedje willen verkopen. De kindermarkt zal plaatsvinden in de Kloostertuin.

Dus, kinderen kunnen op deze “vrijmarkt” gratis hun spulletjes verkopen en hoeven zich daarvoor niet aan te melden. Men moet wel vroeg in de Kloostertuin aanwezig zijn want, in het kader van toezicht en veiligheid, geldt hier: vol is vol. Er is wel controle op wat voor spullen er verkocht worden, het moeten echte kinderspulletjes zijn zoals speelgoed e.d. Bij de verkoop van andere zaken (zoals bijv. elektrische apparatuur e.d.) zal men verwijderd worden.

Vrijmarkt voor inwoners binnenstad

Bewoners van de Museumstraat, Nieuwstraat, Hofstraat, Vriesestraat en Vrieseplein staan ook buiten. Mocht er plek over zijn kunt u daar ook, als de bewoners geen bezwaar hebben, een plekje kiezen. Bewoners hebben altijd voorrang!

Let op! Op de Museumstraat en de Nieuwstraat vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats, waardoor deze straten slechts beperkt beschikbaar zullen zijn.