De voedselbank kleurt “ Oranje” !!!

In een jaar waarin niet veel kan, kan je wel delen. En dat is nu net wat het Centraal Comité “Oranjedag” Dordrecht gaat doen! Het Oranje Comité gaat samen met Jumbo Sterrenburg, welke al een samenwerking heeft met de voedselbank Dordrecht, de voedselpakketten van de voedselbank Dordrecht extra aanvullen met Oranje artikelen. De Jumbo in Sterrenburg is verheugd dat zij de actie van het oranje Comité kunnen steunen in deze bijzondere tijd. Deze actie wordt mede ondersteund door Kiwanis Club Dordrecht.

Een aanzienlijk aantal Dordtenaren leven nog altijd onder de armoedegrens. De voedselbank Dordrecht levert wekelijks voedselpakketten aan hen die het nodig hebben. In Dordrecht maken momenteel 350 huishoudens, bestaande uit ongeveer 850 personen, gebruik van de voedselbank. Meer dan de helft van deze klanten zijn binnen een jaar weer zelfredzaam.

Veel van de producten die zij wekelijks uitdelen zijn gered van verspilling. De voedselbank Dordrecht is een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk die uitsluitend werkt met vrijwilligers.

Juist op speciale dagen zoals Koningsdag is wat extra’s en aandacht zeer wenselijk en dankbaar om te doen.

Steun samen met ons de voedselbank Dordrecht met een donatie of wordt vrijwilliger, kijk snel op: www.voedselbankdordrecht.nl/steun-ons/  en maak samen met ons het verschil!