Terug naar de activiteiten

27 april 2024

De Oranjebandshow 

Locatie:                   Statenplein

Voorprogramma:  13:00 uur – 13:30 uur

Aanvang:                 13:30 uur – 15:30 uur

Er staan zeer bijzondere korpsen op het programma die er een wervelend optreden van gaan maken waar we met volle teugen van gaan genieten.

Deelnemende korpsen zijn:

  • Deltaband -Vlissingen

De Deltaband is opgericht in 1945 als een drum- en signaalafdeling. Dé Show- en Marchingband van Zeeland is combinatie van hard oefenen met veel plezier. Dit samen zorgt voor een aanstekelijke teamspirit waarmee zij optreden in binnen- en buitenland. Alles draait om passie voor muziek, exercitie en show.

  • Jong Jubal – Dordrecht

Jong Jubal, opgericht in 1932 toen het ledenaantal van Jubal de 400 oversteeg, is een bloeiende juniorenvereniging en is in alle opzichten een ‘Jong’ Jubal. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 17 jaar beleven muziek en show op een manier die een goede voorbereiding is op hun carrière bij Jubal. Ook Jong Jubal staat bekend om haar spraakmakende shows die niet alleen de jeugd, maar ook het volwassen publiek aanspreekt. Dat dit succes heeft, blijkt wel uit de vele nationale en Europese titels.

  • Show- en Marchingband Tamarco – Leiderdorp

De wortels van Tamarco gan terug tot 1920. Het huidige Tamarco is op de eerste plaats een marchingband en heeft een reputatie opgebouwd die tot over de grenzen rijkt. De marchingband heeft niet alleen optredens in Leiderdorp maar ook in de regio en ver daarbuiten, tot Duitsland en Frankrijk aan toe. Dankzij de inzet van een professionele dirigent, een exercitie-instructeur en het enthousiasme van onze leden zelf weet Tamarco een presentatie neer te zetten die door het publiek zeer gewaardeerd wordt.

  • Jubal Drum & Bugle Corps – Dordrecht

Het Dordtse topkorps Jubal is opgericht in 1911 en is begonnen als een club met fluitjes en een aantal trommeltjes. Het huidige drum & bugle corps is al ruim honderdtien jaar lang méér dan een muziekvereniging. Het is een club die bindt en boeit, ontroert en in vervoering brengt. Jubal is een korps dat in binnen- en buitenland bekendheid geniet met aansprekende showprogramma’s. Dat heeft niet alleen geleid tot een overvolle prijzenkast, maar nog belangrijker, tot de status van ware publieksfavoriet.

  • Showkorps WIK – Oostende -Belgium

Al sinds 1951 staat Showkorps WIK op de Europese taptoevelden. Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps Willen is Kunnen (WIK) een graag geziene gast in binnen -en buitenland. Op de pupiter staat pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. De moderne strakke drumline springt meteen in het oog en wordt bijgestaan door een uitgebalanceerde harmonieuze brass-sectie. Het melodisch percussie-instrumentarium maakt het voorkomen van dit topkorps compleet.

  • Flora Band, Show- Marching & Concertband – Rijnsburg

Show, Marching- & Concertband Flora Band is deel twee van de muzikale reis binnen de Flora Band Orkesten. Opgericht op 1 augustus 1968 is de Flora Band een begrip bij organisaties en publiek in binnen- en buitenland. Flora Band mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun meer dan uitstekende prestaties op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, maar ook uit de drukke agenda en het enthousiasme waarmee ze elke keer ontvangen worden.