Terug naar de activiteiten

27 april 2023

De Oranjebandshow 

Locatie:                   Statenplein

Voorprogramma:  13:00 uur – 13:30 uur

Aanvang:                 13:30 uur – 15:30 uur

Er staan zeer bijzondere korpsen op het programma die er een wervelend optreden van gaan maken waar we met volle teugen van gaan genieten.

Deelnemende korpsen zijn:

Drum & Showband Adest Musica – Sassenheim  

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim is opgericht op 31 januari 1952 en behoort sinds de jaren ’80 nationaal en internationaal bij de top. Het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show maakt dat het korps een onuitwisbare indruk achterlaat.

Drum & Bugle Corps Jubal – Dordrecht           

Jubal, opgericht in 1911, is één van Europa’s meest toonaangevende showkorpsen en heeft met zijn spectaculaire shows vele harten van het publiek veroverd. Maar liefst vijf maal maakte Jubal een tournee door de VS. Vandaag de dag is Jubal een jong en dynamisch drum & bugle corps dat de lat hoog legt als het gaat om kwaliteit en originaliteit van haar optredens.

Chr. Muziek & Showband Juliana – Amersfoort  

De Show & Marchingband Juliana uit Amersfoort kan zich met recht een waardig muzikaal ambassadeur van Amersfoort noemen. De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire maken Juliana een graag geziene gast op nationale en internationale taptoes in heel Nederland en daarbuiten.

Rijnmondband – Schiedam 

De Rijnmondband Schiedam maakt al sinds 1929 muziek op wereldniveau. De jonge en enthousiaste groep muzikanten zijn regelmatig terug te vinden op taptoes in binnen- en buitenland. Zij werden vijfde op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade met het programma ‘Capture the Flag’. Dit zullen zij ten gehore brengen tijdens de Oranjebandshow op Koningsdag 2023 in Dordrecht.

Showkorps Wilhelmina – Sleeuwijk   

Showkorps Wilhelmina is al sinds 1898 een begrip in Sleeuwijk en omstreken. Een kleine dorpsfanfare, is uitgegroeid tot een showkorps dat nationale bekendheid heeft in binnen- en buitenland. In 2001 een gouden medaille tijdens de mars wedstrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Afgelopen zomer streden zij hier voor hun 6e gouden medaille. Het korps heeft een Engelse uitstraling. Dit ziet u terug in hun uniform wat is afgeleid van het Britse Koningshuis.