Terug naar de activiteiten

27 april 2022

De Oranjebandshow 

Locatie:            Statenplein

Aanvang:          13:30 uur – 15:30 uur

Er staan zeer bijzondere korpsen op het programma die er een wervelend optreden van gaan maken waar we met volle teugen van gaan genieten.

Deelnemende korpsen zijn:

Show- en Marchingband Euroband – Rotterdam

Opgericht op 1 november 1961 en sindsdien uitgegroeid tot een show- en Marchingband met aanzien niet alleen in Nederland en grote delen van Europa, maar ook ver over de Europese grenzen zoals De Verenigde Staten en Canada.

Showband TAKOSTU – Stiens

Een jonge en dynamische vereniging die optrendens verzorgt in binnen- en buitenland. In 2017 heeft de Showband van Takostu voor de vijfde keer deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Op het onderdeel “marsparade” behaalde deze Stienser showband de eerste plaats op de wereldranglijst in de hoogste divisie.

Showkorps Concento is in 1955
Opgericht in 1955, in de beginjaren was het een tamboerkorps waar alleen jongens inzaten. Na vijf jaar werd er een pijperkorps opgericht dat bestond geheel uit meisjes. Zo ontstond er een groot korps, bestaande uit twee groepen. Het korps had enorm succes in België en Frankrijk. In de jaren ‘70 werd de naam “CONCENTO” werd gekozen.“CONCENTO” is en blijft een graag geziene gast in zowel binnen- als buitenland.

Jong Jubal, drum & bugle corps – Dordrecht

2022 het jaar dat Jong Jubal zijn 90 jarig bestaan viert.

Jong Jubal, opgericht in 1932 toen het ledenaantal van Jubal de 400 oversteeg, is een bloeiende juniorenvereniging en is in alle opzichten een ‘Jong’ Jubal. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 17 jaar beleven muziek en show op een manier die een goede voorbereiding is op hun carrière bij Jubal. Ook Jong Jubal staat bekend om haar spraakmakende shows die niet alleen de jeugd, maar ook het volwassen publiek aanspreekt. Dat dit succes heeft, blijkt wel uit de vele nationale en Europese titels.

Jubal, drum & bugle corps – Dordrecht

Jubal, opgericht in 1911, is één van Europa’s meest toonaangevende showkorpsen en heeft met haar spectaculaire shows vele harten van het publiek veroverd. Niet voor niets werden nationaal en internationaal vele successen geboekt bij wedstrijden en kampioenschappen. Maar liefst vijf maal maakte Jubal reeds een tournee door de VS. Vandaag de dag is Jubal een jong en dynamisch drum & bugle corps dat de lat hoog legt als het gaat om kwaliteit en originaliteit van haar optredens.

Het huidige Drum & Bugle Corps is in 2021 al honderdtien jaar lang méér dan een muziekvereniging. Het is een club die bindt en boeit, ontroert en in vervoering brengt. Jubal is een korps dat in binnen- en buitenland bekendheid geniet met aansprekende showprogramma’s. Dat heeft niet alleen geleid tot een overvolle prijzenkast, maar nog belangrijker, tot de status van ware publieksfavoriet.

De club is met nieuwe initiatieven nog altijd een voorbeeld voor veel andere muziekverenigingen..